Шта урадити пре продаје старог иПхонеа

Након година употребе, ваш иПхоне је сада почео да изгледа помало досадно. Дакле, одлучили сте да га продате и надоградите на потпуно нови паметни телефон. Али пре него што продате стари иПхоне, морате да урадите одређене ствари попут сигурне резервне копије података и брисања сав постојећег садржаја као и подешавања.

Учињено је да се осигура да на вашем уређају ништа не остане и да су целокупни подаци безбедни. Пратите нас док вас водимо кроз 12 најважнијих дос!

12 ствари које морате учинити пре него што продате стари иПхоне

# 1. Прављење резервне копије на иТунес-у

Знате да су иЦлоуд резервне копије у реду и сјајне, али постоји ограничење. Такође, постојање праве, доступне резервне копије на вашем локалном систему може много да помогне у случају да ствари крену наопако са иЦлоуд резервном копијом. Због тога увек препоручујем иТунес резервну копију.

Једноставно покрените иТунес на рачунару. Затим повежите иПхоне са рачунаром → Изаберите уређај. Затим кликните на Бацк Бацк Нов.

Белешка: Ако желите да сачувате податке о здрављу и активностима са иОС уређаја и Аппле Ватцх-а, обавезно шифрујте резервну копију. Да бисте то урадили, означите поље под називом Шифруј резервну копију [уређаја], а затим унесите незаборавну лозинку.

Након завршетка поступка израде резервне копије, датум и време можете погледати у одељку Најновије резервне копије.

# 2. Направите резервну копију на иЦлоуд-у

Иако су иТунес резервне копије сигурне, иЦлоуд резервне копије су корисне када желите једноставан начин за подешавање новог иПхонеа. Када покушате да вратите из иТунес резервне копије, морате да будете повезани са рачунаром са датотекама резервних копија. Са иЦлоуд-ом можете бити било где (са Ви-Фи везом, наравно).

Прављење резервне копије на иЦлоуд-у је такође лако.

  • Отвори Апликација за подешавања на уређају
  • Сада додирните свој икона профила.
  • Затим додирните иЦлоуд.
  • Следеће додирните иЦлоуд Бацкуп.
  • Уверите се да је иЦлоуд Бацкуп прекидач укључен НА. Сада, притисните Назад назад. Затим сачекајте неко време док се на уређају не направи сигурносна копија

У зависности од брзине мреже и ствари за које правите резервне копије, прављење резервних копија може потрајати између неколико минута и сат времена. Добра вест је да га пустите да ради у позадини и наставите са радом.

Важно је имати на уму да можете одабрати које податке ће сигурносно копирати у иЦлоуд. Ово је изузетно корисно.

# 3. Извоз контаката у иЦлоуд и из њега

Без обзира да ли прелазите на нови иПхоне или се упутите у свет Андроид-а, увек је боље осигурати адресар. А шта је боље направити резервну копију свих контаката него користити иЦлоуд синхронизацију. Поред тога, своје контакте такође можете да извезете као вЦард.

Отворите апликацију Подешавања → додирните свој профил → иЦлоуд → сада, уверите се да је прекидач за Контакти укључен.

Да бисте извезли своје контакте као вЦард, идите на ицлоуд.цом → пријавите се помоћу свог Аппле ИД-а и лозинки → Кликните на икону Контакти → Кликните на малу икону зупчаника у доњем левом углу и одаберите Екпорт вЦард.

Како избрисати иПхоне податке пре продаје

# 4. Избриши фотографије

Поновићу. Опште ресетовање ће обрисати све ваше фотографије, али увек је сигурније да их појединачно избришете. На тај начин уклањате трагове (боље од онога што ће учинити опште ресетовање).

Брисање фотографија укључује брисање албума. Нажалост, с обзиром да иПхоне / иОС нема опцију за брисање фотографија апликација одједном, мораћете [да прибегнете малом трику да бисте их скупно обрисали] [0].

# 5. Избриши апликације

Када завршите са брисањем фотографија (што је једна од најличнијих ствари које бисте имали на старом иПхонеу), можете започети брисање апликација.

Зашто брисати апликације када их ресетовање обрише? Само додатна предострожност. Брисањем апликација избрисаће се већина кеш меморије повезане са овим апликацијама. Такође ће избрисати све трагове података за пријаву / личне податке које су апликације можда сачувале на вашем иПхоне-у. (Мислим на Фацебоок, Твиттер, Инстаграм итд.)

# 6. Одјавите се из иЦлоуд-а, иМессаге-а и Фацетиме-а

Још једна важна ствар коју морате да урадите је да се одјавите из иЦлоуд, иМессаге и ФацеТиме.

Отворите апликацију Подешавања → Ваш профил → Додирните Одјава → Унесите лозинку за Аппле ИД и у искачућем прозору притисните Искључи.

Идите на Подешавања → Поруке → Слање и примање → додирните свој Аппле ИД → додирните Одјава.

Отворите Подешавања → ФацеТиме → притисните Аппле ИД → додирните Одјава.

# 7. Одјавите се из иТунес / Апп Сторе

Ово је само рутински поступак.

  • Отвори Подешавања
  • Померите се надоле и тапните на иТунес и Апп Сторе
  • Додирните свој Аппле ИД
  • Сада додирните Одјава

# 8. Онемогућите све лозинке / лозинку за време екрана

Опште ресетовање (брисање целокупног садржаја и подешавања) обично ресетује све, укључујући лозинке, али само да бисте били сигурни, можда ћете желети да онемогућите лозинку за време екрана, ако сте је поставили.

Да бисте га онемогућили, довољно је да пређете на Подешавања → Време екрана → Додирните Промени шифру времена екрана → Додирните Искључи шифру времена екрана → Унесите шифру за потврду.

# 9. Сафари, пошта, календари, подсетници

Када избришете иЦлоуд налог, нестаје већина ставки у Сафарију, подсетницима, календарима итд. Исто тако и за налоге поште. Али могло би бити остатака историје, кеша страница, ставки листе читања које бисте можда желели да избришете на старом иПхонеу. То би требао учинити сада.

Будући да се ради о апликацијама са залихама, не можете да их избришете (а ни то нема сврхе). Дакле, избрисаћете све преостале податке.

иОС вам нуди једноставан начин да се решите све историје Сафари и података веб локација. Урадите то како бисте осигурали уклањање целокупних података прегледања.

# 10. Опште ресетовање (Избриши сав садржај / поставке)

До овог тренутка ваш иПхоне већ изгледа као да је ресетован. Али запамтите: и даље имате сачуване лозинке за Ви-Фи, можда су сачувани неки АПН профили, лични подаци попут имена иПхоне-а итд. Обришемо их.

  • Отвори Подешавања
  • Додирните на Генерал
  • Померите се на дно и додирните Ресетовати
  • Додирните на Избриши сав садржај и подешавања
  • Потврдите и ваш иПхоне ће се ресетовати, искључити и поново покренути

# 11. Откажите упаривање иПхоне-а од Аппле Ватцх-а

Ово је заиста битно. И то морате обавити пре него што замените или поклоните уређај.

Подаци вашег Аппле Ватцх-а се аутоматски праве резервне копије у тренутку када се упаривање упари. Дакле, не бисте требали бринути о томе. Да бисте то урадили, пређите на овај пост.

# 12. Одјавите иМессаге

Нарочито када прелазите на уређај који није Аппле, потребно је да одјавите иМессаге. Иначе, на уређај можда нећете добити СМС / ММС поруке. Да бисте то урадили, погледајте овај практични водич.

Ето га!

Окончање…

Дакле, ово су неке од основних ствари које морате да урадите пре него што свој уређај поклоните некоме (или га продате). Наравно, мало је дуготрајно. Међутим, боље је проћи кроз детаљну анализу како бисте заштитили податке.

Не пропустите и ове постове:

  • Како избрисати сигурносну копију иПхоне-а са Мац-а и рачунара
  • Како пребацити податке са старог иПхоне-а на нови иПхоне
  • 12 најбољих начина за поновну употребу старог иПхонеа: Искористите максимум од коришћеног иПхонеа
  • иПхоне почетно дугме не ради или не реагује? Поправимо

Па, на који уређај планирате да пређете?

Рецент Постс